Financiering

Strategisch plan en heldere prognoses

Het vinden van een passende financiering is de laatste jaren steeds moeilijker geworden. Omdat banken veel strenger zijn bij het verstrekken van krediet is een goede voorbereiding cruciaal. Samen met u stelt Hesseling Accountancy & Advisering een strategisch plan op, inclusief heldere financiële prognoses.

Naast de bank zijn er nog meer vormen van financiering. Financial lease en operational lease zijn ook vormen van financiering die in het MKB veel voorkomen. Maar denk ook aan crowdfunding of informal investors. Niet zelden wordt gebruik gemaakt van meerdere financieringsbronnen tegelijkertijd.

De ondernemer dient een financieringsaanvraag goed voor te bereiden. Als accountant begeleiden wij dit proces van begin tot eind. Het begint met een strategisch plan of ondernemingsplan waaruit financieringsdoel en -behoefte blijkt. Op basis daarvan wordt de exploitatiebegroting en liquiditeitsprognose opgesteld. Bij een bestaande ondernemer zal de bank ook naar de door de accountant samengestelde jaarrekeningen vragen.

Wilt u een voorbeeld van een uitgewerkt ondernemingsplan, neem dan gerust contact met ons op. Klik hier.